Werk Zoeken Zonder Diploma

Een baan vinden is niet gemakkelijk.

De huidige financiële crisis maakt het er ook niet makkelijker op, en mensen met een opleiding vinden het al moeilijk om aan een passende job te komen. Dan kun je je voorstellen dat het nog moeilijker is om werk te vinden zonder diploma.

Het kan zijn dat je jarenlang ergens gewerkt hebt, waar je ervaring hebt opgedaan, en waar je om wat voor redenen dan ook niet meer kon werken. Dan heb je wel een probleem, aangezien werkgevers niet vaak naar ervaring kijken, maar naar opleidingen.

Als dat zo is, dan kun je twee dingen doen. Je kunt op zoek gaan naar een baan, waarvoor je geen diploma nodig hebt.  Dit kun je doen via sites die erin zijn gespecialiseerd om mensen zonder diploma aan werk te helpen. Maar je kunt er ook voor kiezen om alsnog een opleiding te volgen.

Dit hoeft geen vierjarige opleiding te zijn, maar je kunt bijvoorbeeld een voorheen afgebroken opleiding hervatten. Op die manier ontwikkel je jezelf, en maak je meer kans om werk te vinden zonder diploma. Het vergt wel heel wat zoekwerk als je ervoor kiest om alsnog te solliciteren zonder diploma.

Als eerste moet je namelijk gepaste vacatures vinden, deze vervolgens van een goede motivatie en CV voorzien, en dan is het alleen nog maar afwachten. Het is belangrijk om je verwachtingen niet zo hoog te zetten, aangezien je dan alleen nog maar meer wordt teleurgesteld.