Account & Project Manager België (80%) – Frankrijk (20%) (m/v) ()

Beschrijving:

Het bedrijf

Devan Chemicals (www.devan.net) is een middelgrote onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van chemicaliën voor toepassingen in de textielindustrie. De onderneming heeft z’n maatschappelijke zetel in Ronse, België en stelt momenteel 49 personen te werk. De onderneming heeft vestigingen in UK, Portugal en USA.

 

Sinds de oprichting in 1977, blijft het bedrijf zijn know how steeds uitbreiden door o.a. verschillende acquisities te realiseren en sterke strategische partnerships uit te bouwen. Devan Chemicals zet in op innovatieve en duurzame chemische oplossingen voor de textielsector. Enkele van hun technologieën zijn: flame retardant technology, antimicrobial technology, thermoregulation technology, anti huisstofmijt oplossingen en stretch recovery technology.

 

Devan Chemicals richt zich op de brede markt van Hometextiles (beddengoed, tapijt, handdoeken,…), Apparel (ondergoed, sportkledij, shirts,…), Technical textiles (safety, agro, medisch, outdoor,…) en Foam (matrassen, inlegzolen,…). De onderneming kent een sterke groei dankzij de verschillende innovaties die het gerealiseerd heeft en die steeds op maat van de klant ontworpen zijn. Dit verklaart o.a. het steeds groeiende aantal patenten in eigen beheer. Zo won het bedrijf in juni 2013 de Techtextil Innovation Prize 2013, in de categorie ‘Nieuwe materialen’, voor een nieuwe revolutionaire toepassing die het verven van polypropyleen vezels mogelijk maakt.

 

Door een recente optimalisatie in de sales structuur, zoekt Devan Chemicals momenteel een Account & Project Manager België (80%)   Frankrijk (20%) voor de hoofdzetel te Ronse om enerzijds alle bestaande key accounts en hun projecten in België (home market) en Frankrijk verder op te volgen en anderzijds beide landen verder te ontwikkelen.

 

U bent verantwoordelijk voor het beheren en uitbouwen van de klanten in de Belgische en Franse markt, alsook voor het promoten van alle technologieën van Devan Chemicals. Daarnaast bouwt u partnerships uit met nieuwe klanten. Uw klanten situeren zich hoofdzakelijk in de sector van technisch textiel en bedding/upholstery. Uw hoofdtaak bestaat uit het beheer en opvolgen van de Belgische Key Accounts van Devan Chemicals. Sales bij Devan Chemicals is geen ‘product selling’, doch heel duidelijk ‘solution selling’. Via overleg en samenwerking met uw klanten, prospecten en doelgroepen worden nieuwe toepassingen ontwikkeld en wordt een long-term partnership opgebouwd. Project management is bij deze cruciaal. Zeker in een beginfase en voor belangrijke projecten, krijgt u dan ook de nodige ondersteuning van de CEO en van de Sales Manager die tot op heden de bestaande accounts opvolgt.

 

U fungeert als single point of contact voor de klant waarbij u onder meer de klant adviseert,  eventuele problemen oplost en zorgt voor een vlotte uitwisseling van belangrijke info naar uw collega’s en vice versa. U volgt de lopende projecten van A tot Z op en speelt een cruciale rol in het succes hiervan. U denkt mee met uw klant en draagt zo bij tot technische ontwikkelingen en lanceringen van nieuwe producten. Regelmatige (soms internationale) contacten met zeer diverse afdelingen bij uw klant stellen u in staat om vinger aan de pols te houden en pro-actief te werken. Uw aanspreekpunten zijn onder meer technische verantwoordelijken (R&D, Product management, Productie), Marketing (aan wie u presentaties geeft), Aankopers, Sales (aan wie u interne training geeft). Intern staat u eveneens in nauw contact met product managers, uw verkoopscollega’s, R&D, Marketing, etc.

 

U organiseert op dagelijkse basis klantbezoeken. Aan de hand van bezoekverslagen centraliseert u belangrijke informatie en gemaakte afspraken om een goede follow up te garanderen. Ook voor uw collega’s vormen de verslagen een cruciaal instrument.

 

Een vijfde van uw tijd besteedt u aan het opvolgen van de bestaande projecten op de Franse markt. Uw klanten situeren zich op verschillende niveau’s binnen de keten: textielproducenten, verwerkers, traders, maar ook retailers of brands. Bovendien wordt er een pull through marketing strategie gehanteerd wat uw takenpakket hier zeer afwisselend en divers maakt. Ongeveer één maal per maand organiseert u een business trip naar Frankrijk (ca. drie dagen).

In het algemeen draagt u bij aan het optimaliseren van bestaande interne verkoop- en marketing processen. Daarnaast vertegenwoordigt u Devan Chemicals op beurzen, congressen en events. U bent op de hoogte van belangrijke trends en ontwikkelingen op de markt.

 

Het sales team telt een tiental Account Managers. U maakt deel uit van het nieuwe Technology Expertise Centre voor Flame retardant, Antimicrobial en Insect Repellent Technology. U rapporteert aan de verantwoordelijke hiervan. U staat ook in nauw contact met de General Sales Manager (UK). In functie van uw persoonlijke ambities en van de verdere groei van de onderneming, krijgt u de mogelijkheid om op termijn nieuwe markten te ontwikkelen.

U heeft een diploma op zak van industrieel ingenieur chemie/textiel of behaalde een Marketing diploma en bent reeds aan de slag in de textielsector. U heeft minstens een drietal jaar saleservaring opgebouwd in de textielwereld (bij voorkeur technisch textiel). Hierbij heeft u ervaring kunnen opdoen in projectopvolging.

 

Met uw sterke klantenfocus en goede communicatievaardigheden, onderhoudt u een goede relatie met uw klanten en anticipeert u op hun noden en eventuele problemen in de verschillende projecten. U bent resultaatgericht en onderneemt graag actie. U bent een dynamische entrepreneur die graag in teamverband werkt.

 

U heeft een oog voor innovatie en bent geïnteresseerd in nieuwe technologieën. Dit helpt u in het verwerven van een diepere kennis van de verschillende producten van de onderneming alsook in het meedenken met de klant en het zoeken naar nieuwe toepassingsmogelijkheden.

U houdt van netwerken en bent bereid een aantal dagen per maand te reizen. U kan zeer zelfstandig werken en gaat accuraat en planmatig tewerk in de uitvoering en opvolging van uw projecten. U spreekt vloeiend Engels, Frans en Nederlands.

  • Een dynamische omgeving in een groeiend bedrijf, waar initiatief en creativiteit sterk aangemoedigd worden
  • Interessante en concrete doorgroeimogelijkheden
  • Een uitgebreide opleiding van zes maand op de hoofdzetel
  • Grote autonomie binnen uw job in een bedrijf gerenommeerd in zijn sector
  • Naast een aantrekkelijk salarispakket, kan u rekenen op professionele ondersteuning en interne en externe opleidingsmogelijkheden om uw functie zo optimaal mogelijk uit te voeren

Lijkt deze job een uitdaging voor u? Bezorg ons dan uw cv en motivatiebrief via http://www.martensbrijs.be/vacatures/vacature-account-project-manager-belgie-frankrijk-1-5-589585-11.html. U kan rekenen op een snelle en confidentiële behandeling van uw dossier. Mocht u nog vragen hebben, kan u ons steeds contacteren op +32 (0)2 710 18 10.

Categorie: 

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.