Business Development Manager ()

Beschrijving:

Business Development Manager KMO-minded en internationaal georiënteerd Business Developer Arendonk – European Coordination Organisation NV   (eco-nv.com) is een internationaal georiënteerd familiebedrijf waarvan de productie gelegen is te Arendonk en de commerciële zetel te Antwerpen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het geautomatiseerd verpakken van vloeistoffen voor hoofdzakelijk de petrochemische industrie (automotive, industrieel, agro, machinetoepassingen) en alle logistieke dienstverlening die hiermee gepaard kan gaan. Eco werkt volgens zeer strenge kwaliteitseisen (ISO TS 16.949) en legt een grote nadruk op HSSE. Hierbij realiseren zij grote toegevoegde waarde op maat voor hun opdrachtgevers, die zich nu vooral situeren bij multinationals in de olie-industrie. De verkoop wordt gerealiseerd door rechtstreekse en projectmatige verkoop naar deze industrie, waarmee contracten op lange termijn gerealiseerd worden. In Arendonk wordt in bestaande en nieuwe markten met nieuwe producten een steeds groeiende omzet gerealiseerd sinds 1992 en telt het bedrijf ongeveer 35 werknemers. De onderneming wil deze groei bestendigen, vooruit kijken en het commercieel team versterken met een gedreven en ambitieus (m/v) Netwerker en sterk in proactieve organisatie van commerciële activiteiten  

Voordat je jouw rol als Business Development Manager opneemt, maak je je vertrouwd met de markt, de producten en de bedrijfsorganisatie van ECO NV. De onderneming is in volle transitie en wil zijn activiteit uitbreiden naar andere marktgebieden, waaronder de agrochemische industrie of andere sectoren waarin de mogelijkheden bestaan om  vloeistoffen af te vullen. Je stelt hiervoor een commercieel plan op en onderzoekt markten waarin de onderneming nog niet actief is. Je breidt het bestaand klantenbestand uit (o.a. ook door tenders) door initiatieven te ontplooien naar nieuwe markten/nieuwe producten. De huidige doelregio’s zijn vooral de Benelux, Duitsland, Frankrijk in totaal 90% en Azië ongeveer 10%, occasioneel reizen maakt dus deel uit van deze nieuwe functie. Als toekomstig lid van het Sales Management Team, werk je in overleg met de productie, logistiek en administratie en rapporteer je rechtstreeks over  je behaalde resultaten aan de CEO.

Business Developer met een neus voor nieuwe markten nationaal/internationaal    

Je volgde een Bachelor-/Masteropleiding in een relevante richting of bent gelijkwaardig door ervaring. Je hebt minimum 10 jaar succesvolle ervaring opgedaan in een proactieve vergelijkbare salesomgeving met bijhorende rapportering, mogelijk ook internationaal georiënteerd. Ervaring in de vloeistoffen en/of kennis van (agro)chemische/automotive producten en inzicht in logistieke processen is een must. Dankzij je contactvaardigheid bouw je goede relaties op met sectororganisaties, prospecten, klanten én interne medewerkers en heb je een succesvolle ervaring. Je beschikt hiervoor over een eigen netwerk of bent bereid dit op korte termijn te ontwikkelen. Je bent zeer zelfstandig en bent een sterk onderhandelaar, neemt verantwoordelijkheid op, bent analytisch en nauwkeurig ingesteld en communiceert vlot zowel intern als extern naar klanten in het N/E en eventuele andere talen.

Afwisseling in uitdagingen eigen aan een KMO en wegen op de algemene commerciële besluitvorming  

Dit is een opportuniteit indien je houdt van een bedrijf met een familiale cultuur met een internationale oriëntatie, waarbij eigen initiatief en aanpak sterk gewaardeerd wordt. Je werkt met moderne ICT-tools in een bedrijf met een uitstekende reputatie in de sector op het vlak van kwaliteit en innovatie, ondersteund door de technische en marketingafdeling. Men hanteert een weinig hiërarchische overlegcultuur waarbij zelfstandigheid, team spirit en korte communicatielijnen centraal staan. Van jou wordt een visie verwacht over de best mogelijke aanpak naar deze nieuwe markten en de salesorganisatie hiervoor. Je krijgt de kans om in een verantwoordelijke functie voor deze afdeling de onderneming mee vorm te geven en te wegen op de groei en uitbreiding van het bedrijf, inclusief doorgroeimogelijkheden tot Sales Management niveau. Je ontvangt een marktconform salarispakket met bonusplan, extralegale voordelen en een wettelijke onkostenvergoeding voor eigen wagen.

Contactgegevens Mercuri Urval:
BE-00278 -104  – tel. +32 (0)3 281 15 50 – www.mercuriurval.be
StepStone

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *