EXPORT TEAM LEADER ()

Beschrijving:

Bedrijf

– BP is één van de grootste energieondernemingen in de wereld, actief in meer dan 100 landen.

– Buiten België is BP bij het grote publiek vooral bekend door haar netwerk van benzinestations. In België zelf is BP onder meer actief in de productie en marketing van smeeroliën (lubes), met Castrol als bekende merknaam.
– De lubesdivisie heeft in België twee plants: in Antwerpen (smeerolie voor schepen, ‘marine lubes’) en in Gent (smeerolie voor voertuigen, ‘automotive lubes’). De Gentse lubes plant behoort tot de belangrijkste binnen de NW-Europese cluster.

– De logistieke/supply chain organisatie van de Gentse plant kijkt uit naar de versterking van een (m/v) Export Team Leader.

Functie

– Je bent verantwoordelijk voor de orderverwerking en transportregeling van de lubes bestemd voor de exportklanten: BP-filialen, verspreid over de hele wereld.

– Dit doe je zo performant mogelijk, door 2 doelstellingen tegelijk te realiseren: 1) tevredenheid van de klant (tijdige en volledige levering, naleving van SLA’s, adequate klachtbehandeling,…); 2) efficiëntie en rentabiliteit van de ingezette middelen.

– Je geeft leiding aan een team van een 10-tal medewerkers. Je zorgt voor een optimale organisatie en procesflow van de werkzaamheden. Je besteedt veel tijd en aandacht aan ondersteuning, coaching en motivatie van je mensen. Op die manier realiseer je een hoog niveau van wisselwerking in je team.

– Intern onderhoud je dagelijks contacten zowel met collega’s binnen de logistieke afdeling als met collega’s van planning, productie, … Een goede samenwerking en communicatie met hen is cruciaal.

– Je houdt permanent de targets en de performantie voor ogen, je maakt analyses, je stuurt bij waar nodig.

– Ook de rapportering van de relevante KPI’s maakt deel uit van je takenpakket.

– Je ontwikkelt en verdiept structureel je expertise (we gaan ervan uit dat je minstens een basiskennis hebt) van relevante topics: interne HSSEQ-regels, internationale handels- en transportwetgeving inclusief vereiste documenten, dounaneprocedures, inco terms, laad- en losvoorschriften, …

– Regelmatig initieer en implementeer je concrete verbeteringsprojecten. En je houdt de vinger aan de pols van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van logistiek en transport.

– Je rapporteert aan de Logistics Team Leader (= de lokale logistieke manager).

Profiel

– Je hebt een hogere opleiding (bachelor of master). Je hebt een degelijke kennis van logistiek/supply chain management, door je opleiding en/of door je werkervaring.

– Je hebt ervaring met klanten en met logistieke dienstverlening (logistiek bedrijf, transporteur, …).

– Je hebt al leiding gegeven aan een team.

– Nederlands en Engels spreek en schrijf je vlot, goede kennis van Frans en/of Duits is een bijkomende troef.

– Je kan vlot overweg met MS Office (Word, Excel, Access) en je hebt kennis van ERP (bij voorkeur SAP).

– Mensen beschouwen je als een voortreffelijk people manager, die even sterk is in motiveren als in sturen. Teamwork en goede verstandhouding met collega’s draag je hoog in je vaandel.

– Je hebt een goed analytisch vermogen en een sterk organisatievermogen.

– Je bent klant-, oplossing- en resultaatgericht en je bent stressbestendig.

Aanbod

Je komt terecht in een leidinggevende functie met focus op people management, organisatie, resultaten en optimalisatie.

– Je krijgt een competitief salaris aangevuld met een degelijk pakket extra-legale voordelen.

– Je werkt voor een toonaangevende energiemultinational en tegelijk in een bedrijfsomgeving op mensenmaat (De Gentse plant telt ongeveer 180 medewerkers).

– De Belgium Lubes Plant Gent heeft een uitstekende reputatie en staat aangeschreven als een flexibele productie-eenheid met een sterke resultaatfocus.

– Goede performers kunnen bij BP rekenen op reële ontwikkelingsmogelijkheden en groeiperspectieven.

– Kijk ook op de sites www.bp.be of www.bp.com

Interesse

Reageren doe je onder referentie 4514ST naar [email protected] of naar Signum HR & Management, Battelsesteenweg 455 E, 2800 Mechelen (015/450960).

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *