Junior Sales Engineer Medium Voltage ()

Beschrijving:

Siemens is koploper in de sectoren informatie en communicatie, automatisering, energie, transport, medische techniek, verlichting, gebouwentechnologie en huishoudtoestellen. Dankzij deze brede waaier van activiteiten kan Siemens geïntegreerde oplossingen aanbieden in het domein van mobiliteit,veiligheid, energie, gezondheidszorg en heeft het bedrijf een doorgedreven proceskennis in vele marktsegmenten.

Siemens Infrastructure & Cities levert innovatieve en groene infrastructuur voor de steden van morgen. We bieden technologische totaaloplossingen en systemen voor duurzame mobiliteit, betrouwbare stroomverdeling, intelligente netwerken (smart grids) en voor veilige en energie-efficiënte gebouwen.

Nog meer informatie over ons bedrijf vind je op: https://www.siemens.com

Als wereldleider in energieverdeling dragen we bij tot een duurzaam en verantwoord gebruik van elektriciteit. Met ons uitgebreid aanbod voor laag- en middenspanning werken we aan de realisatie van slimme elektriciteitsnetten. Zo leggen we de basis voor groene steden, energie-efficiënte infrastructuur, gebouwen en industriële installaties.

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden?

 • Binnen de business unit « medium voltage and systems » zal je als sales engineer nationaal actief zijn in het marktsegment van de infrastructuur en de KMO’s. Dit segment wordt bediend via het verkoopskanaal van installateurs en systeemintegratoren, die dus je belangrijkste klanten zullen zijn.
 • In eerste instantie ben je gericht op prospectie, verkoop en klantenrelaties. Je begrijpt de strategie van indirecte verkoop, waarbij je zowel de integratoren als de eindklanten en de studiebureaus bewerkt.
 • De technische kennis van het product (compacte en modulaire middenspanningsborden) en de bijhorende regelgeving is eveneens essentieel om je klanten een gepaste installatie te kunnen bieden. Daarom doe je ervaring op en hou je je technische kennis op peil door o.a. zelf je offertes uit te werken en de bestellingen technisch op te volgen. Hierbij word je ondersteund door je collega’s van de verkoop, het product management, en de administratie.
 • Gezien de benadering van dit marktsegment een recente ontwikkeling is, zal je ook meewerken aan de creatie en implementatie van marketingconcepten (productfiches, brochures, opleidingen, events,…) en verkoopsstrategie.

Wie zijn mijn contacten?

Extern: integratoren, KMO’s, bouwheren van infrastructuurprojecten, studiebureau’s,… Je komt in contact met alle niveau’s gaande van projectingenieur tot zaakvoerder.

Intern: Sales, administratie, product management, medewerkers van de afdeling laagspanning en de afdeling Building Techology.

 • Je bent Industrieel Ingenieur bij voorkeur in electriciteit
 • Je bent verkoops- en resultaatgericht. Je bent een teamplayer.
 • Je bent proactief in het prospecteren en opvolgen van je dossiers.
 • Je bent communicatief en onderhandelingsvaardig, luistert naar de klanten en biedt oplossingen voor hun specifieke toepassing.
 • Je bent sterk in het opbouwen van duurzame klantenrelaties.
 • Je bent vertrouwd met electrische distributienetten op middenspanning, en de betreffende regelgeving (Synergrid).
 • Je bent vlot met MS-Office. Ervaring met de specifieke tools voor het berekenen van middenspanningsborden is een troef.
 • Je hebt excellente communicatievaardigheden in het Nederlands. Je hebt bovendien een zeer goede kennis van het Frans en het Engels en/of Duits.

Je krijgt bij Siemens de kans jezelf te ontplooien in een internationale omgeving. We bieden afwisselend werk in een brede waaier aan functies, en intensieve interne opleidingen om je loopbaan verder uit te bouwen. Ook permanente coaching en begeleiding door een peter/meter maken deel uit van het traject. Omdat we home- en teleworking actief promoten bieden we alternatieven voor de mobiliteitsproblematiek. We bieden je een competitief verloningspakket met een brede waaier aan mogelijke extralegale voordelen zoals een groepsverzekering, verzekering gezondheidszorgen, bedrijfswagen.

Wil je nog meer informatie omtrent dit aanbod, neem zeker contact op met [email protected]

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *