Juridische toezichthouder distributienettarieven ()

Beschrijving:

Wil je meewerken aan een beter werkende energiemarkt in Vlaanderen?

De energiemarkt is al meer dan 10 jaar vrijgemaakt. Deze gebeurtenis heeft tot de dag van vandaag heel wat beweging met zich meegebracht. Hierdoor is energie een erg belangrijke uitdaging van deze tijd geworden.

Wat is de rol van de VREG hierin? Het is onze taak om als Vlaams Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt mee te werken aan de transparantie van de Vlaamse energiemarkt. We vinden het dan ook belangrijk om onze doelstellingen via open communicatie en in dialoog met de Vlaamse overheid, marktspelers en energieverbruikers te realiseren.

In het kader van de zesde staatshervorming zal de bevoegdheid voor de distributienettarieven overgedragen worden van de federale overheid naar de gewesten. We willen ons hierop grondig voorbereiden en daarom zijn we voor ons agentschap in Brussel op zoek naar twee dynamische collega’s (m/v).

Wil jij jouw energie stoppen in energie? Zie jij jezelf werken in een sector die nooit stilstaat? Vind je een goede balans tussen carrière en privé belangrijk? Als je vindt dat jij de persoon bent die beschreven staat in onderstaand profiel aarzel dan niet om ons jouw cv en motivatiebrief te bezorgen.

Je functie:

 • Je maakt deel uit van het team dat instaat voor de opzet en uitbouw van een regulatoir beleid inzake de tariefmethodologie en -structuur.
 • Je zorgt ervoor dat dit beleid in overeenstemming is met de Europese en regionale regelgeving.
 • Daartoe onderhoud je contacten met beleidsmakers en adviseer je de Vlaamse overheid over het decretale kader dat wordt uitgewerkt inzake de distributienettarieven.
 • Je ondersteunt het team bij het opmaken van beslissingen en het opvolgen van geschillen.
 • Je neemt deel aan interne discussies en overlegmomenten met de federale regulator, de distributienetbeheerders, de leveranciers en groepen van elektriciteitsafnemers en –producenten.

Je profiel:

 • Je bent houder van een master in de rechten.
 • Je kan werken in teamverband, bent overlegvaardig en interesse voor de economische en technische aspecten van de elektriciteit- en aardgasmarkt is een vereiste.
 • Je houdt van een nieuwe uitdaging en kan je snel inwerken in een dynamische omgeving.
 • Je bent klantvriendelijk.
 • Je weet van aanpakken.
 • Je werkt accuraat en bent communicatief, ook in Frans en Engels.
 • Je bent verantwoordelijk en zelfstandig in je werk.
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante ervaring.

Aanbod:

Je wordt aangeworven in de graad van toezichthouder met de bijbehorende salarisschaal A255. Je minimum startsalaris met 2 jaar ervaring bedraagt 4.179 euro bruto per maand. Je wordt aangeworven met een contract van onbepaalde duur. Relevante ervaring wordt gehonoreerd. Verder bieden wij een functie binnen een boeiende organisatie, op wandelafstand van het treinstation Brussel-Noord, een dynamische en aangename werkomgeving met middelen en kansen om te slagen, aantrekkelijke vakantieregeling, gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, een hospitalisatieverzekering en een groepsverzekering

Interesse?

Ben je geïntresseerd in deze functie, stuur dan je standaard-cv, uiterlijk op 19 januari 2014, naar [email protected] of naar Jobpunt Vlaanderen, t.a.v. Inge Van Hove, Technologielaan 11, 3001 Heverlee. Een uitgebreide functiebeschrijving en het standaard-cv vind je op www.jobpunt.be , onder ‘vacatures op mijn maat’. Meer informatie over de VREG kun je vinden op www.vreg.be . De selectiegesprekken vinden plaats op 29 januari 2014 (bedrijfseconomisch toezichthouder) en 4 februari 2014 (juridisch toezichthouder)”

De VREG wil de samenleving waarvoor hij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht leeftijd,geslacht, afkomst of handicap. Personen met een arbeidshandicap die nood hebben aan aanpassingen in de selectieprocedure kunnen dit aanvragen bij de kandidaatstelling.

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *