Legal Counsel – Legal Daily Banking & Channels Projects ()

Beschrijving:

BNP Paribas Fortis, de nummer 1-bank in België, biedt op de markt een totaalpakket van financiële diensten aan particuliere en zakelijke klanten, vermogende particulieren, corporate klanten, publieke en financiële instellingen. Vandaag is BNP Paribas georganiseerd rond vier kernactiviteiten: Retail & Private Banking, Corporate & Public Banking, Corporate & Investment Banking en Investment Solutions. De bank ondersteunt haar klanten in het buitenland met een uniek pan-Europees netwerk dat de wereldwijde posities van de groep versterkt.
  • Je zal deel uitmaken van het team Legal Daily Banking & Channels Projects dat bestaat uit 5 juristen inclusief de Legal manager aan wie je rapporteert.
  • Je zal in hoofdzaak juridische ondersteuning verlenen bij de ontwikkeling van innovatieve producten en kanalen.
  • Verder zal je ook werken in bank- en financieel recht. De juridische aspecten van een aanbod aan diensten op afstand (online, via mobile of anderzijds) naar financiële consumenten (nieuwe en bestaande klanten) zijn hierbij in het bijzonder relevant (witwaswetgeving, aanbod en verkoop op afstand, data protection & privacy, marktpraktijken i.v.m. daily banking- en spaarproducten…).
  • Je geeft juridisch advies; je staat in voor de uitwerking en het nazicht van contracten en andere juridische documentatie en de juridische validatie van nieuwe producten en diensten en hun commercialisatie.
  • Samen met de andere teamleden volg je ook de relevante Europese en Belgische regelgeving op.
  • Je hebt een Master in de Belgische Rechten.Je hebt een stevige academische trackrecord en een bijzondere interesse voor nieuwe technologieën.
  • Deze job vereist kennis en ervaring in de juridische aspecten van nieuwe technologieën en e-business in het algemeen alsook van ICT gerelateerde contracten (licenties, SLAs, outsourcing, hosting, cloud computing,…). ,…). Kennis van ICT recht en een bancaire ervaring is een echte troef!
  • Je hebt tussen de 4 à 6 jaar relevante praktijkervaring opgedaan in de advocatuur, de bancaire sector of retail distributie sector.
  • Je spreekt en schrijft heel vlot in het Nederlands en Frans, en hebt een goede kennis van het Engels
  • Je bent gemotiveerd en werkt efficiënt. Je neemt verantwoordelijkheid en initiatief; bent klant- en samenwerkingsgericht. Je houdt van uitdaging en bent stressbestendig.
We bieden jou naast een aangename werkomgeving eveneens een aantrekkelijk loopbaanperspectief en competitief verloningspakket binnen een sterke internationale bancaire groep.

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *