Automation Engineer ()

Beschrijving:

Onze klant, een familiale KMO gevestigd te Nazareth, is actief in bouw en ontwerp van volautomatische opslag-, transport- en doseersystemen in de voedingsindustrie. Het bedrijf stelt een ploeg van 80 medewerkers tewerk. Om de nood van de klanten te blijven voldoen wenst de organisatie het Engineering team uit te breiden.
 • Je bent verantwoordelijk voor de automatisatie en opstart van de geïnstalleerde opslag- transport en doseersystemen bij de klanten over gans Europa. Hierbij bereid je het project voor in Nazareth: programmeren, configureren, projectspecificaties en testen van je software. Bij de klant terplekke laad je het programma op, voer je kalibraties uit, doe je een fine-tuning van de software en geef je training aan de gebruikers. Gemiddeld reis je 30% van je tijd en ben je 70% binnen ter voorbereiding van je projecten. Eén opstart van een project duurt gemiddeld 1 week en je wordt bij de opstart ook ondersteund door de Mechanical engineer.
 • In je rol als Automation Engineer hou je rekening met budgetbewaking, respect voor levertijden, het doorvoeren van efficiëntieverbeteringen, kwaliteitsopvolging en klantentevredenheid.
 • Je verleent assistentie op vlak van Service na verkoop, telesupport in jouw kennisdomein ‘automatisatie’, waarbij je 1 maal om de 6 weken over dag permanentie verzorgt naar de klanten en aansluitend in die week na de werkuren.
 • Je werkt nauw samen met de collega’s van de Engineeringafdeling, waar je op termijn een rol kan spelen in fundamentele ontwikkelingen van de organisatie. Je rapporteert aan de verantwoordelijke Engineering & Projects.
 • Je bent in het bezit van een technisch diploma op Bachelorniveau of op Master niveau bij voorkeur in de richting Elektromechanica of Automatisatie of aanverwanten.
 • Je bent iemand die ervan houdt om geregeld in Europa te reizen.
 • Je hebt bij voorkeur een eerste relevante ervaring in PLC-programmatie, batch-applicaties of visualisatiesystemen. Je hebt hierbij een sterke affiniteit met object georiënteerd programmeren en je denkt voortdurend in termen van standaardisatie.
 • Je werkt graag samen in team en ook graag autonoom, je drukt je goed uit in het Nederlands, Engels en Frans.
 • Je werkt graag klantgericht, bent analytisch ingesteld en hebt een sterke zin voor initiatief. Door jouw creativiteit en flexibiliteit sta je open voor vernieuwing en verbetering.

 • Je krijgt de mogelijkheid om met jouw expertise mee te helpen aan realiseren van kwaliteitsprojecten voor de klanten gelokaliseerd over voornamelijk Europa.
 • Je komt terecht in een professionele omgeving waarbij je in eerste instantie kan terugvallen op de knowhow en de jarenlange ervaring van jouw enthousiaste collega’s.
 • Je krijgt een competitief salarispakket aangevuld met diverse extralegale voordelen.
 • Het bedrijf is zeer vlot bereikbaar en is een groeiend bedrijf met een internationaal cliënteel.

Contacteer ons:

Is dit de job die bij je past? Mail je motivatie en CV met vermelding van de referentie [010802] naar Gerda Glorieux op volgend e-mail adres: [email protected] Je mag rekenen op een vlotte en discrete behandeling van je sollicitatie.

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *