Commercial Buyer ()

Beschrijving:

Daikin Europe N.V. is het Europese hoofdkwartier van het Japanse Daikin Industries Ltd. Wij ontwerpen, produceren en distribueren airconditionings -en verwarmingssystemen voor commerciële, residentiële en industriële toepassingen. Onze hoofdkantoren bevinden zich in Oostende en Brussel, maar daarnaast zijn we overal in Europa, Afrika en het Midden-Oosten met verkoopnetwerken aanwezig.

We zijn marktleider op het gebied van airconditioning en bieden verder  Total Comfort Solutions aan op het vlak van koeling, verwarming, ventilatie en aanverwante technieken.

Daarnaast blijven we een bedrijf in volle expansie, internationale contacten, een prettige en stimulerende werksfeer, uitgebreide training en coaching, … Daikin Europe N.V. heeft veel troeven in handen. Maar onze grootste troef zijn onze gemotiveerde medewerkers. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuw talent.

Departement:

‘Procurement’ is verantwoordelijk voor de toelevering van productieonderdelen en onbewerkte materialen, dit door het zorgen voor een vloeiende combinatie van planning, aankoop,  leveranciers management, stock management en interne logistiek. Daarnaast staat de aankoopafdeling in voor:

 • het ontwikkelen van nieuwe aankoopstrategieën voor onderdelen die gebruikt worden in onze productie.
 • het vinden en prospecteren van nieuwe leveranciers.
 • het analyseren en het optimaliseren van de totale value chain.

 

Jouw functie:

Als Commercial Buyer assisteer je het management in het maken van het strategische aankoopplan.

 • Je zorgt voor de opvolging van het globale aankoopproces voor onderdelen met hoge toegevoegde waarde (van marktonderzoek tot het vastleggen van leveranciers).
 • Dit houdt in dat je onderhandelt over alle commerciële en supply chain gerelateerde condities rekening houdend met het actuele bedrijfsbeleid met betrekking tot aankoop.
 • Daarnaast leg je beleidslijnen en systemen vast en/of volg je deze op met betrekking tot de aankoopactiviteit. (Bijvoorbeeld: betalings- en leveringsvoorwaarden)
 • Ook het dagelijks opvolgen van kernleveranciers op gebied van prijs, kwaliteit, forecasting en leveranciersroute, is één van je verantwoordelijkheden.
 • Je behaalde bij voorkeur een diploma als burgerlijk, industrieel of handelsingenieur. Of hebt een Master diploma in een economische richting.
 • Ervaring als aankoper is een plus, maar geen vereiste.
 • Je hebt uitstekende onderhandelingsvaardigheden en bezit een commerciële feeling.
 • Je bent communicatief, proactief, deinst er niet voor terug om initiatief te nemen en bent een echte teamplayer.
 • Een grondige beheersing van het Engels zal je zeker van pas komen in deze job.
 • Je bent bereid om te reizen.

Bij Daikin kan je rekenen op een afwisselende job, bij een internationale marktleider die mensen stimuleert om te groeien en samen te werken. Wij bieden een vast contract van onbepaalde duur. Vanaf je start mag je rekenen op grondige training en intensieve ondersteuning. Jouw competitieve salaris wordt aangevuld met een pakket extralegale voordelen.

Interesse om ons team te versterken?

Stuur je sollicitatiebrief en cv dan bij voorkeur per e-mail naar [email protected], t.a.v. Lieve Meerschman. Ons adres: Daikin Europe, HRM, Zandvoordestraat 300, 8400 Oostende. Tel. +32 59 55 87 64

OF Registreer je op www.daikin.be/jobs. Volg de instructies en je cv wordt ons automatisch bezorgd.

Misschien tot binnenkort, want denk eraan… talent doet het bij Daikin!

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *