Export Area Manager ()

Beschrijving:

Grada International, opgericht in 1963, is in 50 jaar uitgegroeid tot uw specialist in luchtverdeeltechniek. In de productie-eenheid te Lokeren ontwikkelen zij een uitgebreid gamma van stalen en aluminium wand-,vloer-, kanaal-, plafond-, buitenmuur-, wervel—en spleetroosters, koelbalken, ventielen, VAV-kasten en allerlei toebehoren zoals regel- en kanaalkleppen, aansluitplenums en geluiddempers. Dagdagelijks staan 128 medewerkers garant voor een flexibele dienstverlening naar de klanten, dit door de technisch know-how, investeringen in productiemethodes, productontwikkelingen en een uitgebreid luchtlabo. Het brede gamma biedt excellente technische oplossingen voor elk vraagstuk van klanten dit zowel in de thuismarkt, als in Frankrijk als voor Export over de wereld.
Agyss is voor Grada op zoek naar een Export Area Manager voor de regio Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Polen en Rusland.
 • Als Export Area Manager ben je verantwoordelijk voor een 10 tal strategische klanten in de regio Midden & Oost- Europa met de voornaamste activiteit in Duitsland en Zwitserland. Jouw klanten situeren zich voornamelijk in de project & distributiemarkt . In eerste fase zal je vooral het cliënteel full time moeten leren kennen en opvolgen, in een volgende fase kan het zijn dat je omliggende landen prospecteert.
 • Je maakt in samenspraak met de Export Manager verkoopobjectieven op en koppelt hieraan concrete acties en doelstellingen. Je maakt hierbij deel uit van een team van 5 personen verdeelt in 2 regio’s.
 • Je verleent commerciële ondersteuning, zowel vanuit de binnendienst als ter plaatse: opstellen van offertes, maken van commerciële afspraken (prijs, condities,…..) De verhouding is hierbij ongeveer 60% binnendienst en 40% buitenlandse locatiebezoeken.
 • Je neemt de voorbereiding van de customer service van jouw klantenportefeuille op jou en zorgt dat je administratief ondersteunende collega’s van het internal sales departement correct de orders kunnen afwerken. Jij bent op alle vlakken het aanspreekpunt voor jouw klantenportefeuille.
 • Je zorgt voor de input t.b.v. de orderafdeling, facturatie en debiteurenbeheer en bespreekt actief knelpunten, zowel interne als externe
 • Je werkt in nauw overleg met de logistiek, R&D, marketingafdeling en de medewerkers in customer service om onze doelstellingen te realiseren.
 • Je beschikt over een Masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring, waarbij je kan terugblikken op een eerste werkervaring in export sales en bent bereid je carrière hierin verder uit te bouwen.
 • Je beschikt over een uitstekende kennis van het Duits en Engels zowel gesproken als geschreven. Je drukt je vlot uit in het Nederlands en Frans, bijkomende talen zoals Pools en/of Russisch zijn een troef
 • Je kan relaties uitbouwen en bent communicatief sterk en contactvaardig
 • Je bent resultaatgericht en sterk in organisatie, je hebt een pragmatische ‘hands on ‘ aanpak gekoppeld aan een mentaliteit van initiatiefname.
 • Je bent bereid op regelmatige basis korte verplaatsingen te doen van soms 1 tot 3 overnachtingen per week.
 • Je hebt affiniteit met techniek, kennis van de HVAC sectoren noties van marketing(merken, prijzenpolitiek,..zijn een pluspunt.
 • Je maakt deel uit van een organisatie die in zijn markt een sterke naambekendheid geniet. Grada wil continue denken in termen van winstgevende groei, waardoor investeringen effectief gebeuren. Door jouw verkoop bouw je daar zienderoge aan mee.
 • Je krijgt op termijn effectief een kans tot zelfontplooiing en naar jouw ideeën wordt geluisterd of jouw input kan zijn effect hebben op een steeds betere organisatie.
 • Je krijgt een competitief salaris dat in verhouding staat met je expertise. Bijkomend kan je genieten van tal van extra legale voordelen.

Is dit de job die bij je past? Mail je motivatie en CV met vermelding van de referentie [010801] naar Sofie Waem via volgend e-mail adres: [email protected] Je mag rekenen op een vlotte en discrete behandeling van je sollicitatie.

Deze vacature wordt exclusief door Agyss behandeld. Gelieve de samenwerking met Grada te respecteren hiervoor niet te prospecteren.

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *