Lean Manufacturing Engineer ()

Beschrijving:

Bent U een gedreven problem solver die voortdurend streeft naar verbeteren? Overweeg dan onderstaande uitdaging!

Imperial Meat Products is een expansieve, klantgerichte vleeswarenfabrikant van gerenommeerde kwaliteitsproducten zoals Aoste, Marcassou, Bistro, Justin Bridou, Leielander. Binnen de CAMPOFRIO FOOD GROUP, een leidinggevende speler in de charcuteriemarkt in Europa, realiseert het bedrijf een zakencijfer van 200 miljoen EUR en stelt 800 personen te werk in haar vijf verschillende vestigingen in België. Al deze vestigingen werken volgens de meest strikte regels inzake voedselveiligheid, kwaliteit en hygiëne.
 

Als Lean Manufacturing Engineer bent U verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en opvolging van de lean-filosofie binnen de hele organisatie. U draagt het lean-gedachtengoed uit en reikt lean-tools aan binnen de organisatie.
– Uw conceptueel vermogen gecombineerd met een hoge mate van standvastigheid, vormt de kern om de organisatie te bewegen naar een continuous improvement cultuur en lean-management.
– U ontwikkelt en implementeert verbeteringsinitiatieven op procesmatig en organisatorisch gebied in productie.
– U wordt betrokken bij diverse projecten waarbij de focus ligt op het creëren van toegevoegde waarde en het oplossen van uiteenlopende problemen in een productie context. U zorgt voor een effectieve en efficiënte werking in uw projectteam.
– Met behulp van Value Stream Mapping brengt U de verschillende productieprocessen in kaart en analyseert U de volledige werking.
– Op basis van de analyses en observaties bepaalt U de ‘future states’, met als doelstelling het bereiken van de vooropgestelde KPI’s. U focust op kostoptimalisatie door het verminderen van de lead time. 
– U begeleidt en faciliteert verbetervoorstellen en fungeert als specialist op het gebied van lean naar de verschillende departementen binnen de organisatie. Daarnaast draagt U zorg voor een vertaalslag naar de werkvloer door middel van coaching en training.
– Met uw hands-on mentaliteit en pragmatische attitude, helpt U mee op de werkvloer om optimalisaties praktisch te realiseren. U overwint weerstanden binnen de organisatie door mensen te betrekken, enthousiasmeren en overtuigen.
– U ondersteunt en adviseert het management bij de begeleiding en de implementatie van procesveranderingen en nieuwe systemen.
– U rapporteert rechtstreeks aan de Lean Manufacturing Manager.

– U bent bachelor of master in een technische richting, met een aantal jaren relevante ervaring in het leiden van verbeterprojecten en de implementatie ervan in productie.
– U hebt kennis van Lean Management en beheerst bij voorkeur enkele methodes zoals TPM, SMED, 5S, Kaizen, Kanban, Six Sigma, …
– U kan zich vlot uitdrukken in het Nederlands en Engels, en kan ook goed overweg met de courante office toepassingen.
– Persoonlijke eigenschappen: procesmatig denken, analytisch, kritisch, assertief, hands-on, pragmatisch, communicatief op alle niveaus, flexibel, gestructureerd, resultaatgericht, initiatiefnemer, geduldig, doorzetter, overtuigend, autonoom maar teamgericht.

– Een zelfstandige en verantwoordelijke functie met gevarieerde contacten, bij een stabiele wereldspeler.
– U komt terecht in een dynamisch team met een collegiale werksfeer, in een eerder vlakke hiërarchische structuur, die ruimte biedt voor persoonlijk en teamgericht initiatief enerzijds en open communicatie anderzijds.
– Een aantrekkelijk verloningspakket aangevuld met interessante extralegale voordelen.

Interesse? Stuur uw CV en motivatiebrief tav. ir. Natacha Thienpont naar [email protected] . U kan rekenen op een snelle en vertrouwelijke behandeling van uw kandidatuur.

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *