MES Consultant ()

Beschrijving:

Je hebt sterke affiniteit met het informatiseren van productieprocessen en beschikt over prima analytische en communicatieve skills, bekijk dan zeker deze functie!

De Clercq Solutions is een Belgisch softwarebedrijf met een internationale klantenportefeuille. Met hun softwarepakket Objective bieden zij een oplossing voor de aansturing, opvolging en optimalisatie van productie, logistiek en werknemers. Vanaf de goederenontvangst- en opslag, doorheen de productie tot de distributie van de afgewerkte producten stemmen zij alle operationele processen naadloos op elkaar af. Zo nemen zij inefficiënties weg en creëren zij reële waarde voor hun klanten.
Het werk van De Clercq Solutions begint met een analyse, en eindigt met de inbedrijfname en het onderhoud van de systemen. Daarnaast nemen ze ook de koppeling met de bestaande business-systemen en de installatie van de hardware voor hun rekening. De innovatieve functionele concepten in Objective, en de objectgeoriënteerde onderbouw in Java garanderen een succesvolle implementatie.

Gezien het toenemend aantal projecten voor KMO’s en grote bedrijven in binnen- en buitenland kent De Clercq Solutions een continue groei. In dit kader zoeken zij voor vast dienstverband een MES Consultant.

 

Als expert op vlak van MES (Manufacturing Execution System) en WFM (Workforce Management systemen, zoals Access Control, Time & Attendance en Capacity Requirements Planning), bied je het Sales team ondersteuning in de verkoopfase van MES- en WFM-projecten bij prospecten en klanten.
 

– Je denkt met de klanten mee over hoe informaticatoepassingen een bijdrage kunnen leveren tot hun bedrijfsdoelstellingen.
– Je analyseert de behoeften van de klanten met betrekking tot MES- of WFM-toepassingen en komt tot een duidelijke projectdefinitie (assessment), rekening houdend met mogelijkheden en beperkingen het softwarepakket ‘Objective’.
– Je bereidt demo’s en workshops voor over Objective MES en Objective WFM.
– Je assisteert en adviseert klanten en collega’s om tot een goede projectanalyse te komen.
– Je blijft continu op de hoogte van evoluties en ontwikkelingen op het gebied van MES-en WFM-toepassingen, en je deelt die kennis met je collega’s.

– Je hebt een masterdiploma (of gelijkwaardig door ervaring) en enkele jaren werkervaring in het informatiseren van productieprocessen. Je hebt daardoor sterke affiniteiten met IT en Manufacturing Execution Systems. Ervaring met Workforce Management systemen is een plus.
– Je hebt een sterk analytisch vermogen en je weet perfect in te leven in de noden van onze klanten. Je kan zowel op technisch vlak, als op functioneel vlak meepraten met diverse contactpersonen binnen een productiebedrijf.
– Je bent een goede communicator, beschikt over de nodige overtuigingskracht en werkt mee aan het onderhouden van klantenrelaties.
– Je bent een teamplayer die vlot met andere afdelingen samenwerkt.
– Je bent leergierig en weet je kennis ook door te geven aan je collega’s.

– Een uitdagende functie in een sterk groeiende KMO met een open en aangename bedrijfscultuur waarin je direct resultaat ziet van je inspanningen.
– Een gevarieerd takenpakket, met ruime verantwoordelijkheden en groeimogelijkheden.
– Een aantrekkelijk salarispakket en extralegale voordelen (firmawagen, groeps- & hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, bonusplan, etc.).
– Je werkt vanuit het kantoor in Wichelen (Oost-Vlaanderen, op zo’n 20 min van Gent/Sint-Niklaas/Ninove).

Stuur uw CV en motivatiebrief tav Ing. Filip Bauwens naar [email protected]
U mag rekenen op een snelle en vertrouwelijke behandeling van uw kandidatuur.
Voor meer informatie: https://www.insel.be

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *