Senior Project Product Innovation Manager – Betalingen (Ref. 5735) ()

Beschrijving:

Missie
Bpost heeft begin 2012 met succes bpaid gelanceerd, een voorafbetaalde Mastercard. Deze kaart vormt een nieuw segment in de betaalmarkt in België, tussen de debietkaart en de kredietkaart in. De grote financiële instellingen hebben intussen ook nieuwe producten gelanceerd in het prepaid segment. Bpost wil nu, op basis van hetzelfde platform, meer producten en oplossingen ontwikkelen voor zijn klanten.
Rapporteert aan de Portfolioproductmanager/hoofd Productbeheerfabriek.
Deel van team “betaling”Het productinnovatieproces leiden vanaf de ‘idee-input’ tot de ‘innovatie-output’, van de beginstadia tot het succesvol invoeren en aanleveren van de betreffende projecten en oplossingen. Deze nieuwe functie in de afdeling ‘Betaling’ binnen productbeheer is erop gericht een solide pijplijn van nieuwe producten/oplossingen en verbeteringen te creëren, die de portefeuille van voorafbetaalde betaalproducten continu moeten versterken.

Taken en verantwoordelijkheden

– Ideeënvorming:
– Het ideeënvormingsproces leiden, nauw samenwerken met multifunctionele partners uit verschillende sectoren om een overvloed aan concepten voor pilot-/productoverweging te creëren; door productinnovatie af te stemmen op bestaande lacunes in de portefeuille en nieuwe kansen op de markt.
– Projectinitiatie
– De prioritisering van nieuwe producten over de bestaande producten en/of marktvereisten, en het marktpotentieel van belangrijke productconcepten bepalen door kwalitatieve en kwantitatieve evaluatie.
– De relevante businesscases behandelen, productrelevante bedrijfsinformatie bieden, focussen op markt-, concurrentie- en industrietrends
– Lancering producten/projecten
– Voorafbetalingsspecifieke innovatieprojecten aansturen: ontwerp, lancering en meten van productpilots
– Samenwerken met de procesmanager om ICT-vereisten te definiëren
– Het product/De oplossingen aanbieden tot de lanceringen, op de markt brengen Opleiding
Bachelor

Ervaring en vaardigheden

– Minstens 5 jaar ervaring in productontwikkeling of projectbeheer in een financiële omgeving of een groot bedrijf
– Zelfgestuurd en gemotiveerd zijn, en kan werken in een extreem snel evoluerende omgeving. Energiek, creatief en hardwerkend zijn, en inspirerend leiderschap van productinnovatieorganisatie aan de dag leggen
– Over sterke analytische, projectbeheer- en coördinatievaardigheden beschikken om uiteenlopende activiteiten en complexe situaties in een complexe organisatie de baas te kunnen.
– Ervaring hebben in product- of bedrijfsontwikkeling/-management om efficiënte businessvereisten en -cases te creëren.
– Multifunctionele teams kunnen leiden en beïnvloeden.
– Beschikken over uitstekende geschreven en gesproken communicatievaardigheden.
– Kennis hebben van de betaalindustrie; kennis van het verwerken, uitgeven en produceren van kaarten is een pluspunt.
– Bereid zijn om op een zeer gedetailleerd niveau te werken op de markt van de betaalindustrie, en nog steeds in staat zijn ideeën over te brengen aan het team en het bestuur.
– Eerst denken in termen van markten, klanten, bedrijfswaarde en producten

Talenkennis

– Grondige kennis van het Nederlands
– Behoorlijke kennis van het Frans
– Behoorlijke kennis van het Engels

ICT
Goede kennis van MS Office

Competenties

– Klantgerichtheid
– Vertrouwen verdienen
– Samenwerken
– Ambitie
– Integreren
– Organiseren
– Een team bouwen
– Adviseren Wij bieden een brede waaier aan toekomstperspectieven, snelle doorgroeimogelijkheden en professionele opleidingen in een werkomgeving waar competenties primeren en met aandacht voor gelijke kansen en diversiteit. En dit alles met een competitief salaris en tal van extralegale voordelen.

Er waait een frisse wind door bpost. De projecten zijn veelbelovend en onze huidige medewerkers enthousiast. We kijken uit naar nieuwe collega’s om al die plannen tot een goed einde te brengen. Daarom richten wij ons tot professionals van niveau – zoals jij dus – die graag een speciale zending willen vervullen. Samen kunnen we de boeiende uitdagingen aan!

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *