Technical Product Advisor ()

Beschrijving:

Siemens is koploper in de sectoren informatie en communicatie, automatisering, energie, transport, medische techniek, verlichting, gebouwentechnologie en huishoudtoestellen. Dankzij deze brede waaier van activiteiten kan Siemens geïntegreerde oplossingen aanbieden in het domein van mobiliteit,veiligheid, energie, gezondheidszorg en heeft het bedrijf een doorgedreven proceskennis in vele marktsegmenten.

Siemens behoort tot de absolute wereldtop in het domein van schakelmateriaal. Om onze uitstekende marktpositie in België verder uit te bouwen en het marktaandeel van ons vernieuwd gamma schakelmateriaal, SIRIUS Innovations, verder te vergroten, zijn we op zoek naar een dynamische en gemotiveerde persoon die dit gamma laagspanningsschakelmateriaal actief weet te promoten.

Voor onze sector Industry Automation en meer specifiek de divisie Control Components and Systems Engineering (CE SE) te Huizingen zijn wij op zoek naar een Technical Product Advisor Laagspanningsschakelmateriaal.

Siemens behoort tot de absolute wereldtop in het domein van schakelmateriaal. Om onze uitstekende marktpositie in België verder uit te bouwen en het marktaandeel van ons vernieuwd gamma schakelmateriaal, SIRIUS Innovations, verder te vergroten, zijn we op zoek naar een dynamische en gemotiveerde persoon die dit gamma laagspanningsschakelmateriaal actief weet te promoten.

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden?

Je zal als Technical Product Advisor nationaal verantwoordelijk zijn met een accent op de regio Vlaanderen.

Tot je productenpakket behoren o.a. contactoren, motorbeveiligingsschakelaars , bedieningsschakelaars, bewakingsrelais, … tot en met softstarters en complete motorvertrekken dewelke kunnen communiceren via industriële bussystemen. Ook zal je in nauw contact komen met de wereld van de energieverdelingscomponenten alsook met tal van nieuwe producten met betrekking tot energie efficiëntie.

 • Je stelt nieuwe producten aan bestaande klanten en prospecten voor. Dit zijn elektrische groothandels, OEM’s, studiebureaus, middelgrote en grote installateurs en industriële eindklanten.
 • Je ondersteunt je klanten bij technische vragen.
 • Je neemt deel aan beurzen, opendeurdagen en klantenevents,…
 • Je staat in voor de demo’s en presentaties en het doelgericht inzetten van verschillende kanalen (newsletters, nieuwe media,…) om de producten voor te stellen.
 • Je detecteert en volgt belangrijke (piloot)projecten in jouw regio op.
 • Je bent de tussenpersoon tussen de klant en het Siemens HQ.

Je zal, afhankelijk van je ervaring, bijgestaan worden door de sales medewerkers, met dewelke je nauw samenwerkt. We voorzien een grondige opleiding tijdens de opstartfase waaronder o.a. een intensieve producttraining in Siemens HQ.

 • Je beschikt minimum over een diploma professionele bachelor in de automatisering, elektromechanica of electriciteit.
 • Ervaring in de sector of een aanverwante sector (LS of MS) is een plus.
 • Je hebt een affiniteit voor technische sales en marketing.
 • Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en het Frans.
 • Je bent een dynamische persoon die houdt van veelvuldige klantencontacten en die bereid is zich verder in te werken in de industriële wereld van de automatisering.

Je krijgt bij Siemens de kans jezelf te ontplooien in een internationale omgeving. We bieden afwisselend werk in een brede waaier aan functies, en intensieve interne opleidingen om je loopbaan verder uit te bouwen. Ook permanente coaching en begeleiding door een peter/meter maken deel uit van het traject. Omdat we home- en teleworking actief promoten bieden we alternatieven voor de mobiliteitsproblematiek. We bieden je een competitief verloningspakket met een brede waaier aan mogelijke extralegale voordelen zoals een groepsverzekering, verzekering gezondheidszorgen.

Wil je nog meer informatie omtrent dit aanbod, neem zeker contact op met [email protected]

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *