Technologist / Product Development Engineer ()

Beschrijving:

Technologist / Product Development Engineer Related to advanced Cu & Al conductor applications Hemiksem – Lamifil (www.lamifil.be) is een wereldspeler voor innovatieve, technologisch hoogwaardige kabels en draad in aluminium en koper, en aluminium- en koperlegering. Jaarlijks verlaat bijna 50.000 ton aan op specificatie gemaakte producten de plant. Lamifil is wereldwijd gereputeerd als nichespeler voor kabels in hoogspanning, elektriciteitsdistributie en elektrificatie van hogesnelheidstreinen en trams. Recente ontwikkelingen richten zich daarnaast ook op de markt van half afgewerkte producten met toepassingen in de mechanische, automotive, aerospace en andere industrieën. Doorgedreven knowhow, een uitmuntende kwaliteit en flexibiliteit, innovatieve technologieën en vormingstechnieken waaronder continue extrusie, draadtrekken en schaven, vormen de speerpunten van deze ijzersterke reputatie. Zowel het onderzoek en de ontwikkeling,  als de productie en het eigen geaccrediteerd labo bevinden zich in Hemiksem (gelegen ten Zuiden van Antwerpen, vlak aan de A12). In het kader van de verdere investering in innovatie en technologie is er een nieuwe vacature voor een gedreven (m/v) Ruime functie met projectverantwoordelijkheid van A tot Z

Je wordt een spilfiguur binnen de dienst ‘Technology and R&D’. Na een inwerk- en leerperiode ga je al snel aan de slag met klantspecifieke ontwikkelingen, technische problematieken en het zoeken naar oplossingen. Je technisch inzicht, motivatie, verantwoordelijkheidszin, materiaalkennis en gedrevenheid om de juiste, vernieuwende technologische oplossingen uit te werken maken van jou een gerespecteerde expert en gesprekspartner binnen en buiten het bedrijf. Je werkt als kennislink tussen de productie en de klanten en dit van de pre-sales fase, over het ontwerp t.e.m. de productie en de oplevering van een gecertificeerd product; kortom het hele technische ontwikkelingsproject van A tot Z. Topkwaliteit brengen in de ontwikkeling, maar evengoed het verlenen van technische bijstand bij onze klanten wereldwijd, maken deze functie gevarieerd en uitdagend. Je rapporteert rechtstreeks aan de Technology and R&D Manager.

Ingenieur geboeid door technology en sterk in samenwerking

Je bent bij voorkeur afgestudeerd als burgerlijk ingenieur of in het bezit van een Master in de ingenieurswetenschappen (materiaalkunde, energie, bouwkunde, electrical engineering, mechanical engineering,…) met een major/minor combinatie relevant voor de functie. Enkele jaren ervaring in een technologiegedreven functie, bijvoorbeeld in toegepast onderzoek en ontwikkeling, technische projecten,… bij een producerend bedrijf kan een pluspunt zijn, maar ook een pas afgestudeerde kan in aanmerking komen. De basis voor succes is je kennis van mechanica, sterkteleer en elektriciteit, maar bovenal je doorgedreven oplossingsgerichtheid en je gedreven ingesteldheid om te groeien in expertise en steeds verder te gaan in het nemen van verantwoordelijkheid. Je hebt een uitgesproken en aantoonbare affiniteit met de basismaterialen, de producten en de technologie van Lamifil. Naast je technisch vernuft, combineer je gezond verstand met open communicatie en samenwerking met de verschillende andere diensten in het bedrijf. Kennis van het Nederlands en Engels zijn belangrijk. Frans en/of Duits is een plus bij een wereldspeler.

De kans om te groeien in kennis en verantwoordelijkheid

Lamifil biedt je een unieke kans om technologie-expert te worden binnen de wereld van aluminium- en koperlegeringen en zijn toepassingsgebieden. Door de omvang en de cultuur van het bedrijf zijn de communicatielijnen kort en kan je snel je inzichten en ideeën aftoetsen en omzetten in acties. Daarbij is het beschikken over de nodige sociale vaardigheden van grote waarde. Je draagt actief bij aan de verdere ontwikkeling en het succes van een  wereldspeler van eigen bodem door je creativiteit en kennis te bundelen, ten behoeve van wereldwijde klanten in de meest diverse sectoren. Je kan steunen op de reputatie, de sterke knowhow, een eigen geaccrediteerd labo en investeringen op lange termijn. Je rapporteert rechtstreeks aan de technologie en R&D manager en je groeit binnen deze functie uit tot zijn belangrijke en volwaardige ondersteuning. Continue technische uitdagingen zijn dan ook je dagelijkse praktijk waar je als expert en drijvende kracht samen met productie ‘de’ oplossing vindt. Je salarispakket is conform je kennis en ervaring, inclusief extralegale voordelen.

Contactgegevens Mercuri Urval:
ref. 22.10931 -104  – tel. +32 (0)3 281 15 50 – www.mercuriurval.be
StepStone

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *