Expert Investor Relations (Ref. 5727) ()

Beschrijving:

Missie
Meewerken aan het opstellen van een proactief programma voor investor relations dat zich richt tot de financiële gemeenschap, zowel langs de kant van de kopers (de investeerders, de ‘buy side’) als langs de kant van de verkopers ( de analisten en verkopers van de zakenbanken, de ‘sell side’), vooral op de Europese en Belgische markten maar ook op andere plaatsen, zoals de Verenigde Staten.

Taken en verantwoordelijkheden

– Opstellen van een sterk programma voor Investor Relations:
– Samenwerken met de Investor Relations Director en het management van het bedrijf, vooral de CEO en de CFO.
– Mee uitwerken van een gestructureerde aanpak voor het contact met de opvolging van de potentiële institutionele investeerders in de relevante geografische regio’s (Europa en de Verenigde Staten).
– Nauw samenwerken met de investeerders, de financiële analisten en de media en hen duidelijk informeren over de prestaties van het bedrijf om uiteindelijk een uitgebreide investeringsbasis aan te leggen.
– Samen met de Investor Relations Director de potentiële investeerders en analisten langs ‘sell side’ overtuigen en beïnvloeden opdat zij voor een ruime en kwalitatieve dekking zorgen met daarbij positieve beoordelingen over bpost om zo het geschikte ‘multiples-niveau’ (=waardering van het bedrijf in termen van EBIT) te halen ten opzichte van bedrijven die vergelijkbaar zijn met bpost.
– In goede banen leiden van de interactie bussen bpost en de investeerders:
– Het aanspreekpunt zijn voor de investeerders, analisten en portfolio managers. Samen met de Investor Relations Director vertegenwoordigen van bpost bij deze gesprekspartners.
– Voorbereiden van de opvolging van de oproepen, events, road shows en vergaderingen van Investor Relations en ze opvolgen.
– Instaan voor de publicatie van de driemaandelijkse en jaarlijkse financiële rapporten en coördineren van de tussenkomst van de departementen Finance en Legal om te waken over de naleving van de reglementaire normen terzake.
– Voorbereiden van de bijlagen/presentaties en de berichten van de investeerders.
– Instaan voor de ontwikkeling van de teksten van ‘Investor Relations’ op de website van bpost.
– Zorgen voor ondersteuningstools:
– Selecteren van specifieke tools (studies over aandeelhouders, marktonderzoeksgegevens…) voor Investor Relations en zorgen voor de implementering ervan.
– Coördineren van de uitvoering van gespecialiseerde onderzoeken (aandeelhouders zoeken, de doelgroep van investeerders bepalen)
– Back-up in afwezigheid van de Investor Relations Director. Opleiding

– Master in een financiële richting

Ervaring en vaardigheden

– Minimum 5 jaar financiële ervaring (bij voorkeur voor Corporate Finance); ervaring met Investor Relations is een troef
– Ervaring in het communiceren op hoge niveaus in de organisaties (directieleden van de investeerders)
– Kennis van Investor Relations, op de kapitaalmarkten, met IR-consultancy of in financiële analyse.
– Kennis van principes van Corporate Accounting, regelingen van de beursmarkten, wettelijke/reglementaire omgeving

Talenkennis

– Grondige kennis van het Frans
– Grondige kennis van het Engels (mondeling en schriftelijk)

ICT

– Uitstekende kennis van Excel en Power Point

Competenties

– Klantgerichtheid
– Vertrouwen verdienen
– Samenwerken
– Ambitie
– Vernieuwen
– Oplossingsgericht werken
– Expertise overdragen
– Adviseren Wij bieden een brede waaier aan toekomstperspectieven, snelle doorgroeimogelijkheden en professionele opleidingen in een werkomgeving waar competenties primeren en met aandacht voor gelijke kansen en diversiteit. En dit alles met een competitief salaris en tal van extralegale voordelen.

Er waait een frisse wind door bpost. De projecten zijn veelbelovend en onze huidige medewerkers enthousiast. We kijken uit naar nieuwe collega’s om al die plannen tot een goed einde te brengen. Daarom richten wij ons tot professionals van niveau – zoals jij dus – die graag een speciale zending willen vervullen. Samen kunnen we de boeiende uitdagingen aan!

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *