Sales Engineer Services ()

Beschrijving:

Siemens is koploper in de sectoren informatie en communicatie, automatisering, energie, transport, medische techniek, verlichting, gebouwentechnologie en huishoudtoestellen. Dankzij deze brede waaier van activiteiten kan Siemens geïntegreerde oplossingen aanbieden in het domein van mobiliteit,veiligheid, energie, gezondheidszorg en heeft het bedrijf een doorgedreven proceskennis in vele marktsegmenten.

Siemens Infrastructure & Cities levert innovatieve en groene infrastructuur voor de steden van morgen. We bieden technologische totaaloplossingen en systemen voor duurzame mobiliteit, betrouwbare stroomverdeling, intelligente netwerken (smart grids) en voor veilige en energie-efficiënte gebouwen.

Nog meer informatie over ons bedrijf vind je op: http://www.siemens.com

Voor onze sector Infrastructure & Cities, meer bepaalde de divisie Building Technologies te Huizingen zijn wij op zoek naar een Sales Engineer Services.

Building Technologies, een divisie binnen de sector Infrastructure & Cities, maakt gebouwen en openbare infrastructuur veiliger, comfortabeler en energiezuiniger gedurende de totale levensduur ervan. Het aanbod omvat producten, systemen en geïntegreerde oplossingen voor brandbeveiliging, elektronische beveiliging, comfort en energie-efficiëntie.

Siemens zet de norm voor maximale efficiëntie en naadloze integratie van technologieën in gebouwen. Onze innovatieve oplossingen, diensten en producten optimaliseren de prestaties van een gebouw gedurende zijn volledige levenscyclus. Ze verzekeren energiebesparingen en duurzaamheid zonder in te boeten aan comfort en veiligheid. Dit alles gesteund op onze traditie van innovatie en martktleiderschap.

Wij geloven dat de sleutel om echte waarde te creëren voor onze klanten ligt bij de focus op de complete levenscyclus: van de ontwerp- en bouwfase, over het beheer en onderhoud, tot renovatie. Kortom, het is onze missie om u te helpen de efficiëntie van uw gebouwen te maximaliseren, in elke fase van hun levenscyclus.

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden?

Als Sales Engineer Services ben je verantwoordelijk voor de aan jouw toevertrouwde geografische regio en/of portefeuille van klanten en het behalen van de vooropgestelde targets met betrekking tot omzet en winstmarges.

 • Je verzorgt het klantencontact voor het promoten van nieuwe diensten (services).
 • Je werkt autonoom service offertes uit (onderhoudscontracten, migratievoorstellen, value added services) volgens de geldende procedures. Je kan hierbij beroep doen op de medewerkers van engineering of solution support.
 • Je negotieert de offertes op zowel technisch als commercieel vlak met de klant.
 • Je bereidt het sales informatie pakket voor van de verkochte dienstverlening en vertegenwoordigt de firma in alle promotionele activiteiten.
 • Je rapporteert een order-forecast volgens de geldende procedures, via CRM.
 • Je stelt een Sales-plan op in overleg met de Sales Manager.
 • Je promoot alle diensten van Building Technologies door systematische contacten met eindklanten, installateurs, architecten, studiebureaus, beslissingsnemers. Je verleent je actieve medewerking aan de verkoopsvergaderingen, presentaties en seminaries.
 • Je verzorgt een goede communicatie met de verschillende diensten zoals engineering, (project execution en) service teneinde optimale resultaten te bekomen.
 • Je verzamelt permanent en deelt spontaan de informatie over de concurrentie en de marktevolutie.

Wie zijn mijn contacten?

Intern : Sales Assistant, Service Manager, medewerkers engineering,…

Extern : Klanten uit zowel de private als publieke sector (technisch geschoolde mensen, beslissingnemers, sponsors,…)

 • Opleiding : Bachelor in electrotechniek, electromechanica oriëntatie hvac, klimatisatie, energie technologie, …
 • Ervaring : Vijftal jaar ervaring met complexe service contracten voor systemen, idealiter in het domein van de building automation.
 • Je bent gebeten door het identificeren, voorstellen, negotiëren en binnenhalen van service opdrachten.
 • Je hebt een brede interesse in security, fire prevention, building automation (temperatuur, luchtvochtigheid),…
 • Affiniteit met IT (communicatie software) is een plus.
 • Talenkennis : Goede kennis van het Nederlands en het Frans.
 • Competenties : Klantgericht, resultaatgericht, analytisch vermogen, contactvaardig, planmatig, nauwkeurig, teamspeler.

Je krijgt bij Siemens de kans jezelf te ontplooien in een internationale omgeving. We bieden afwisselend werk in een brede waaier aan functies, en intensieve interne opleidingen om je loopbaan verder uit te bouwen. Ook permanente coaching en begeleiding door een peter/meter maken deel uit van het traject. Omdat we home- en teleworking actief promoten bieden we alternatieven voor de mobiliteitsproblematiek. We bieden je een competitief verloningspakket met een brede waaier aan mogelijke extralegale voordelen zoals een groepsverzekering, verzekering gezondheidszorgen, bedrijfswagen.

Wil je nog meer informatie omtrent dit aanbod, neem zeker kontakt op met [email protected].

Categorie: 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *